la 18. kesäk.

|

Putkan puisto

Järviruokojen tanssi -näytös

Tanssitaide ja muotoilu kohtaa

Järviruokojen tanssi -näytös

Missä ja milloin?

18. kesäk. klo 14.00

Putkan puisto, Linnankatu 9, 57130 Savonlinna, Finland

Mitä?

Esitykset klo 14.00 ja 15.00!

Järviruokojen tanssi -teoksessa yhdistyy kaksi eri taiteenalaa, kun Kuviokamarin rantasarongit esitellään tanssin keinoin. Muotoilija Pirjo Hämäläisen uudet digiprintit esittäytyvät Putkan vihreää puistomaisemaa vasten tanssitaiteilija Sonja Elosen koreografiassa.  Elonen toimii Yhteisö tanssii ry:n jäsenenä ja yhteisötanssin arvoja seuraten ohjaa teoksen dialogisesti tanssijoiden lähtökohdista käsin.  

Esiintyjinä ovat Lyyli Tuomela, Jenni Tuomela, Vilma Immonen ja Lotta-Sofia Kosonen. Koreografiassa tanssijat eläytyvät soljuvaan ja aaltoilevaan liikekieleen inspiroituen kesäisestä järvimiljööstä. Kokonaisuudesta syntyy liikkeellinen vuoropuhelu rantasaronkien kanssa. 

Muotoilija Pirjo Hämäläisen digiprinttikankaat syntyvät Saimaan saariston järviluonnon inspiroimina, jossa hän asuu ja kuvaa luonnonympäristön häikäisevän kauniita yksityiskohtia ja hetkiä. Muodot ja tunnelmat siirtyvät kankaiden kuoseihin saaden upeita syviä väriyhdistelmiä. Järviruokojen tanssi -teoksessa esitellään tanssien Hämäläisen viimeisimmät kuosimallit. Rantasarongit ja huivit ovat saaneet kuvionsa rantojemme kauniisti kaartuvista järviruo’oista. Saronkeja ja huiveja myy Design Shop Kuviokamari Linnankatu 10:ssä.

S_creatives_pyorea.png

Ohjelmakumppanina S creatives Festivalilla: House of Olaf, Kirsi Kemppinen / Kik-Products, Lettukahvila Kalliolinna, Savonlinnan Oopperajuhlat, Beats Club, Hotelli Punkaharju, Vip Cruise, Korpi Bistro

Festivaali on osa S creatives -toimintaa, jonka käynnistämistä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.