pe 17. kesäk.

|

Kulttuurikellari

Eevi Kinnunen & Nihkee Akka

Tanssia ja Lavarunoutta

Eevi Kinnunen & Nihkee Akka

Missä ja milloin?

17. kesäk. klo 18.00

Kulttuurikellari , Olavinkatu 34, 57130 Savonlinna, Finland

Mitä?

Eevi Kinnunen ja Nihkee Akka (Jonna Nummela) yhdistävät spontaanilla tavalla tanssin ja lavarunouden. Illassa tullaan kuulemaan Nihkeen Akan aiempaa tuotantoa, sekä improvisaatiota yhdistettynä Eevin tanssi-improvisaatioon.

Eevi Kinnunen on Savonlinnasta kotoisin oleva, nykyisin Brysselissä asuva tanssitaiteilija. Tällä hetkellä Eevin suuri inspiraatio on ihmisen tunne-elämän käsittely ja ilmaiseminen kehollisuuden kautta. Tunteet kuten ilo, suru, rakkaus, riemu, himo ja raivo ohjaavat Eevin työtä usein spontaanilla tavalla. Mielikuvitus on hänelle rakas työkalu, joka toimii mahdollistajana kehon ja äänen ilmaisun loputtomien mahdollisuuksien tutkimisessa. Eevi inspiroituu ympärillään olevista ihmisistä, ja erilaisista elämänkokemuksista lähteenä liikkeelle ja luovuudelle. Hän pyrkii työllään rakentamaan turvallisempia tiloja niin luoda, harjoittaa kuin nauttia tanssia. Eevin työt ilmaisevat ja tutkivat usein queer kokemusta.

Jonna Nihkee Akka Nummela on vantaalainen mutta nyttemmin Raikuulaistunut lavarunoilija, jonka työssä keskeistä on feministinen huumori ja normikriittisyys. Taiteessaan Nummela tutkii, hellii ja purkaa erilaisia valta-asetelmia, lavarunous on hänelle häpeilemättömän vallankumouksellinen projekti. Nihkee Akka on Poetry Slamin Pohjoismaiden mestari ja kansainvälisesti yksi  tunnetuimmista suomalaisista uuden polven lavarunoilijoista. Hän on esiintynyt mm. Helsingin Juhlaviikoilla, Ruisrockissa, Bättre Folkissa ja useissa YLE:n kanavissa.

Yhteislippu illan tanssi- ja tarinateatteriesityksiin Kultturikellarin salin ovella 14/ 7 € oman maksukyvyn mukaan.

S_creatives_pyorea.png

Ohjelmakumppanina S creatives Festivalilla: House of Olaf, Kirsi Kemppinen / Kik-Products, Lettukahvila Kalliolinna, Savonlinnan Oopperajuhlat, Beats Club, Hotelli Punkaharju, Vip Cruise, Korpi Bistro

Festivaali on osa S creatives -toimintaa, jonka käynnistämistä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.